Wat is een Magento webshop?

wat is een magenta webshop

Wat is een Magento webshop?

Magento is een ecommerce platform dat je de mogelijkheid biedt om je eigen webshop op te zetten, compleet met een flexibel winkelwagentjes-systeem. Je hebt de volledige controle over het uiterlijk, de content en de functionaliteit van je Magento webshop. Daarnaast biedt Magento krachtige tools op het gebied van marketing, zoekmachine optimalisatie (SEO) en productbeheer. Het is gebouwd op open source technologie, wat wil zeggen dat het gratis gebruikt, aangepast en verspreid mag worden. Wij geloven dat Magento een van de beste ecommerce platforms is. 

Magento versies

We onderscheiden drie verschillende Magento versies:

  • Magento Community Edition (gratis)
  • Magento Enterprise Edition (betaald)
  • Magento Go (betaald & hosted op Magento servers)

De Community Edition is verreweg het meest populair. Het is volledig open source en heeft waarschijnlijk de grootste en meest actieve ontwikkelaarscommunity voor ecommerce platformen op het internet. Er zijn veel bedrijven die met zowel Magento Community als Magento Enterprise werken, afhankelijk van de wensen en behoeften van hun klanten. 

Waarom een Magento webshop?

Er zijn veel verschillende open source ecommerce platformen. Hierbij kun je denken aan WordPress, Zen Cart, OSCommerce en Open Cart. Toch wordt Magento beschouwd als een van de meest gebruiksvriendelijke en zoekmachinevriendelijke ecommerce platformen. Dankzij de schaalbaarheid is Magento geschikt voor zowel kleine, bescheiden webshops als grote internationale webshops met tienduizenden producten. Bovendien biedt Magento, naast een breed scala aan features, een ongekende flexibiliteit voor het beheren van de content, het uiterlijk en de functionaliteit van je webshop. 

Lees ook ons artikel over waarom Magento het beste ecommerce platform is.

Tot slot

Magento is ontworpen om gebruikt te worden door mensen die zelf geen programmeurs zijn. Als je webshop eenmaal staat, kun je zelfstandig je producten beheren en je bestellingen verwerken. Het opzetten van een Magento webshop met custom functionaliteit kan echter wel wat programmeerwerk vereisen, en daar kunnen wij je bij van dienst zijn. 

adminmagento

Laat je bericht achter